skip to Main Content

Domburg en haar omgeving

“De zilte zeelucht heeft Domburg in haar greep. Het water slaat hoorbaar op de kust en een stevige bries waait over het land”. (citaat P. Godrie)

Het pittoreske Domburg ligt aan de kust van het Zeeuwse schiereiland Walcheren en is onderdeel van de gemeente Veere. Het stadje behoort tot de oudste badplaatsen van Nederland. Al meer dan honderdtachtig jaar wordt deze authentieke plek bezocht voor vakantie, recreatie of om gezondheidsredenen. Domburg staat bekend om haar schone en brede stranden met karakteristieke paalhoofden. In de vorige eeuw werd de plaats bekend door kunstenaars zoals Piet Mondriaan en Jan Toorop, die zich lieten inspireren door het bijzondere licht aan de horizon.

Deze populaire en stijlvolle badplaats met een gezellige dorpskern kent tal van leuke winkels en aangename terrasjes. Meer weten over wat er allemaal te doen is in Domburg en omgeving? Of tips over een restaurant dat bij u past? Vraag het één van onze medewerkers, wij vertellen het u graag!

Tips

Musea

Cultuur snuiven tijdens uw vakantie in Zeeland? Daar is volop mogelijkheid voor in (de omgeving van) Domburg! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Zeeuws Museum in Middelburg, het Maritiem MuZEEum in Vlissingen of het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg. Het Bevrijdingsmuseum en het deltapark Neeltje Jans liggen iets verder weg, maar zijn ook zeker de moeite waard!

Winkelen

De winkelliefhebber komt niets te kort in het gezellige centrum van Domburg. Stijlvolle woonaccessoires, lokale delicatessen, verse boerderijproducten en prachtige kledingboetiekjes zijn onder andere te vinden in de sfeervolle winkelstraten van het kuststadje. Even uitgewinkeld? Neem dan plaats op een van de aangename terrasjes, waar u op uw wenken bediend wordt!

Horeca_Domburg

Horeca

In Domburg weten we wat lekker eten is! De gezellige restaurants, brasserieën en strandtenten heten u van harte welkom en verwennen u graag met Zeeuwse specialiteiten en allerlei andere kwalitatieve gerechten. Ook voor een high tea, borrel of proeverij kunt u in Domburg of de nabije omgeving terecht. Proost!

Markt

Van mei tot en met september kunt u uw boodschappen op een gezellige én efficiënte manier inslaan, elke maandag tijdens de wekelijkse toeristenmarkt. Een grote diversiteit aan kramen biedt u verse seizoensproducten, lokale delicatessen, unieke souvenirs en nog veel meer!

Activiteiten

Heeft u aan het paardrijden alleen nog niet genoeg? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om andere sporten te beoefenen. Domburg staat bekend als één van de beste golfsurfsports van Nederland en u kunt deelnemen aan golfsurflessen-, stand-up paddle- en skimboardlessen. Daarnaast  is het Veerse meer, mede door de prachtige omgeving, een uitstekende plek om het water op te gaan met een te huren zeilboot. Ook daar kunt u lessen volgen.

Verder heeft Domburg een prachtige golfbaan welke dateert uit 1914. De huidige baan ligt nog op dezelfde plaats en is daarmee een van de oudste in Nederland.

Kerk in Veere

Omgeving

Ook in de nabije omgeving van Domburg is er genoeg te beleven! Natuurgebied de Manteling ligt aan de rand van de badplaats en is met een uitgestrekt eikenbos, Kasteel Westhove en natuurmuseum Terra Maris zeker een wandel-, fiets- of paardentocht waard. Daarnaast is Domburg omgeven door interessante en bijzondere dorpen en steden, zoals Middelburg, Vlissingen, Veere en niet te vergeten het populaire Zoutelande. Kortom: Domburg is dé perfecte uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie!

Back To Top