skip to Main Content

Op ruitervakantie met eigen paard!

Nergens in Zeeland vindt u een betere plek om met uw eigen paard naartoe te gaan, dan Domburg Holiday Resort Stables. Hier hebben we namelijk alle professionele stallingsmogelijkheden, weide en trainingsfaciliteiten onder één dak. Daarnaast hebben onze medewerkers veel kennis over en internationale ervaring met paarden(sport) in huis.

Ons terrein ligt op de grens van waar het Walcherse polderlandschap overgaat in duinlandschap, in de populaire badplaats Domburg, op vijftien minuten stap-afstand van strand en zee. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke ruitervakantie met uw eigen paard, aan de Zeeuwse kust!

Want, zeg nou zelf: er is toch niets heerlijker dan galopperen in de branding van de Noordzee, draven door de Zeeuwse duinen en stappen langs het langgerekte strand?

Welkom in ons paardenhotel!

Wij ontzorgen u voor het grootste gedeelte: Zo voeren wij voor u, mesten de stal uit en zetten uw paard desgewenst in de trainingsmolen. Weide en paddocks kunt u zelf naar eigen wens gebruiken. Onze medewerkers op stal helpen u graag.

Wilt u liever totaal ontzorgd worden? Ook dat is mogelijk. Voor €10,- extra per dag zetten wij u paard buiten en binnen, wisselen we dekens, etc. Wilt u uw paard getraind hebben door Marcelle dan kost dit €40,- per keer. Longeren €25,-.

U kunt een stal huren in combinatie met een verblijf in onze nieuwe appartementen, studio’s en kamers met ontbijt. Wij bieden diverse mogelijkheden aan. Huurt u liever alleen een stal terwijl u ergens anders verblijft? Ook dat is mogelijk!

Praktische info en faciliteiten:

 • Uw stal is op aankomst dag klaar.
 • We mesten dagelijks voor u uit.
 • We bieden verschillende soorten krachtvoer aan
  (tot maximaal 3 kilo).
 • het kuilvoer is van prima kwaliteit.
 • Uw paard kan in de wei, paddocks (28 x 38m) en of in de molen.
 • U kunt kiezen uit stro of zaagsel. Voor zaagsel rekenen wij een meerprijs van €5,-.
 • Paardenpaspoort is verplicht.
 • Nachtprijs per paard per stal €37,50* all in wanneer u bij DHRS een accommodatie huurt met een minimum verblijf van twee nachten.
 • Nachtprijs per paard per stal €47,50* all in wanneer u elders een accommodatie heeft.

*Vanaf 2024 wordt de nachtprijs verhoogd met €5,00. Tevens geldt er een toeslag van €5,00 in het hoogseizoen (23-3 tm 1-5 en 15-9 tm 27 oktober)

 • Ruime veilige stallen van 13 vierkante meter.
 • Een 25 x 65m indoor hal met Agterberg bodem eb en vloed systeem.
 • Een 28 x 38m buitenrijbaan met eb en vloed systeem.
 • Veilige en ruime (eenpaards)-weidecompartimenten.
 • Een 6 paards-trainingsmolen.
 • Afsluitbare privé zadelkasten.
 • Overdekte afspuitplaatsen met warm en koud water.
 • Een compleet crossterrein met veel hindernissen en galoppeer mogelijkheden.
 • Een oefenparcours.
 • Gratis ruiterroutekaarten.
 • Onder begeleiding naar het strand a €30,-.

Huur een all-inclusive pensionstal bij DHRS

Vanaf april 2020 bieden wij, in combinatie met de afname van lessen, hoogwaardige pensionstalling aan! Wij voeren 2 x per dag krachtvoer voor u en 4 x per dag hooi, mesten de stal voor u uit, zetten uw paard in de trainingsmolen en in de weide/ paddock.

Omdat elk dier verschillend is, leveren we maatwerk in onze stallingsmogelijkheden. We nemen uw wensen graag met u door. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Reserveren paardenbox en/of weide

Wanneer u boekt bij DHRS sturen wij u via de e-mail een overeenkomst toe. Hierin staan alle afspraken en adresgegevens. Wij vragen u 50% aan te betalen binnen 6 dagen. Zodra we de aanbetaling ontvangen hebben is de boeking definitief. Het bedrag van aanbetaling staat vermeld op het contract en dient binnen de aangegeven periode overgemaakt te zijn op het betreffende IBAN-nummer. Het resterende bedrag dient vervolgens 30 dagen voor aankomst aan ons overgemaakt te worden.

Wij danken u vriendelijk voor uw medewerking.

 

Annuleringsregeling

 • Wij weten net als u dat er iets onverwachts kan gebeuren. Vandaar dat wij de volgende annuleringsregeling hebben:
  Bij annulering van uw zijde gelden bij DHRS de volgende terug betalingsverplichtingen:
 • Annulering tot 60 dagen voor de dag van de aankomst: u krijgt uw aanbetaling volledig terugbetaald minus € 17,50 administratiekosten.
 • Annulering tot 30 dagen voor de dag van de aankomst: u krijgt 50% van uw aanbetaling terug.
 • Annulering tot 15 dagen voor de dag van aankomst: 50% van de overeengekomen totaalprijs, mits het volledige bedrag van de overeen gekomen prijs in ons bezit is.
 • Annulering binnen 15 dagen voor de dag van aankomst: 25%van de overeengekomen totaalprijs, mits het volledige bedrag van de overeen gekomen prijs in ons bezit is.

De mooiste ruiterroutes in Zeeland

Op zoek naar de beste route naar het strand voor u en uw paard? Vanaf ons terrein bent u binnen vijftien minuten stappen op het strand en geniet u van de Zeeuwse kust. De polderwegen door het Walcherse landschap zijn daarnaast ook meer dan de moeite waard. Rijdt u meer richting de oostkant van Walcheren? Dan komt u in het prachtige, bosrijke natuurgebied de Manteling terecht.

DHRS heeft speciaal voor haar gasten een eenvoudige routekaart ontwikkeld, waar u gratis gebruik van kunt maken. Wilt u liever een eerste verkenning naar het strand met begeleiding? Dan nemen wij u graag mee!

Of u nou wilt paardrijden op het strand, door de duinen of door het Zeeuwse polderlandschap; Domburg Holiday Resort Stables is het ideale startpunt van uw buitenrit. Wij helpen u aan de routes en de etiketten die u nodig heeft om op het strand te kunnen rijden. Na afloop van een fijne rit kunt u uw paard bij ons verzorgen en in de wei of stal zetten. Veel gasten huren vervolgens een fiets bij ons en genieten van een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants in Domburg.

DHRS en paardensport

Domburg Holiday Resort Stables en (top)sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jarenlange ervaring in de (inter)nationale eventingsport heeft ervoor gezorgd dat DHRS een professionele allround trainingsaccommodatie is geworden, waar we onze klanten graag trainingen, opleiding en instructie aanbieden. Ook als gast kunt u en uw paard hier optimaal gebruik van maken!

Ervaring in de paardensport

De mensen achter DHR zijn vrijwel allemaal opgegroeid tussen de paarden, wat maakt dat er enorm veel ervaring in het team zit.

EKMarcelle deed daarnaast ook nog veel ervaring op in de paardensport. Ze heeft een allround instructeursdiploma en eventing op niveau 5. In 2019 is ze door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond benoemd tot bondscoach Eventing van de Nederlandse Junioren en Young Riders. In hetzelfde jaar werden de prestaties van het team bekroond met een bronzen medaille op het EK.

In December 2020 heeft Marcelle haar diploma trainer coach niveau 5 van de KNHS in samenwerking met het NOC NSF behaald. Ze is daarnaast binnen de KNHS opleider voor de instructeursopleiding.

 

Sponsoring

DHRS wordt ondersteund door Ruyters voor Ruiters uit Nuenen en JRS uit Prinsenbeek. Door deze ondersteuning kunnen we onze paarden trainen met Amerigo zadels. Deze zadels worden door een specialist perfect passend bij elk paard aangemeten, waarbij er goed gekeken wordt naar de bouw en het bewegingsmechanisme van het paard. Hierdoor kunnen de paarden zich optimaal ontwikkelen, wat de prestaties op wedstrijden bevordert.

Paardrij-instructie

U kunt met uw eigen paard bij ons terecht voor instructie in dressuur, springen, oefenparcoursen, eventing, longeren en grondwerk. Het maakt niet uit of je net begint of dat je al jaren rijdt; elk niveau is welkom!

Wij delen onze passie graag en leveren maatwerk in onze trainingen. Van tevoren stemmen we samen met u af wat we gaan doen en geven we de les vorm aan de hand van waar u tegenaan loopt en welke doelen u wilt bereiken.

Wilt u sneller vooruitgang boeken? Dan bieden wij ook trainingen aan van een aantal maanden. Dit intensieve begeleidingstraject zorgt ervoor dat er fundamentele stappen genomen kunnen worden in het leggen van een stevige basis.

paardensport

Paardrijclinics

Ook voor clinics kunt u terecht bij DHRS! Marcelle de Kam is één van de eigenaren en in haar rol als bondscoach van de Nederlandse eventing (jeugd) geniet ze (inter)nationale bekendheid binnen de paardensport. Ze verzorgt diverse paardrijclinics op ons eigen terrein, door het hele land én daarbuiten! De trainingen zijn toegankelijk voor enthousiaste en leergierige ruiters op elk niveau.

Springen

Bij de invulling van deze training houden onze instructeurs rekening met de wensen van de ruiter: wat wilt u leren? De focus van de clinic kan bijvoorbeeld liggen op de techniek, maar we kunnen ook met u oefenen op het rijden van een oefen-springparcours.

Dressuur

paardensportDeze clinic combineren we vaak met cavalettiwerk. Het gymnastiseren over balken is een fantastische trainingsvorm voor paarden en een goede variatie op de dagelijkse training. Het maakt de paarden meer atletisch, houdt ze fris in het hoofd en maakt de ruiter slimmer in het oplossen van rijproblemen.

Eventing

Eventing is een discipline in de paardensport waarbij dressuur, springen en terreinrijden samenkomen. De ideale clinic voor de ruiter die van afwisseling en uitdaging houdt!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Train met uw paard op ons crossterrein

Wij hebben in de loop der jaren een gevarieerd crossterrein ontwikkeld bij DHRS. Het terrein wordt gedurende het seizoen keurig onderhouden en elk jaar komen er nieuwe hindernissen en sprongen bij. Bovendien is het terrein uitermate geschikt voor pony’s én paarden. Ruiters van elk niveau zijn van harte welkom om vrij of onder begeleiding te trainen op ons crossterrein.

Voor de paarden die nog extra ervaring op het water nodig hebben, beschikken wij over de ideale waterbak. U kunt op veel verschillende manieren uit en in het water springen.

Voor €15 per combinatie kunt u bij ons vrij komen trainen. Informeer van tevoren naar de mogelijkheden! Traint u liever onder begeleiding van ervaren ruiters? Neem dan contact met ons op.

contact

DHRS wordt een kenniscentrum!

Binnenkort heten wij u van harte welkom bij een nieuwe tak binnen ons bedrijf: het Domburg Holiday Resort Rider College!

Kennis over paarden vergaren en onze eigen kennis met u delen, dat zit in ons DNA. We doen het al jaren, en met passie. Vanaf het najaar van 2020 kunt u bij ons terecht voor allerlei colleges van de beste vakmensen in het vakgebied. Zij zullen hun kennis met u delen over thema’s zoals grondwerk, trailerladen, sport en gezondheid. In de komende maanden hopen wij u hier verder over te informeren: houd u onze website en Facebook-pagina in de gaten!

Huur een all-inclusive pensionstal bij DHRS

Vanaf april 2020 bieden wij, in combinatie met de afname van lessen, hoogwaardige pensionstalling aan! We hanteren hierbij het ‘all-inclusive’ concept, wat betekent dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken: wij mesten de stal, zetten uw paard in de trainingsmolen en in de weide, wisselen dekens voor u en ga zo maar door.

Omdat elk dier verschillend is, leveren we maatwerk in onze stallingsmogelijkheden. We nemen uw wensen graag met u door. Neem vrijblijvend contact met ons op!

De beste opleiding voor uw paard

Wij leiden graag uw paard(en) op! We hanteren hierbij een lange termijn visie, wat inhoudt dat we de benodigde tijd en ruimte nemen. Zo kan er in alle rust gewerkt worden aan een gedegen basisopleiding van uw paard.

Afwisseling is van groot belang in de training van uw paard en deze kunnen wij, dankzij onze verschillende professionele faciliteiten, ook bieden. We maken tijdens onze trainingen gebruik van onder andere de heuvel, de waterbak, de cavaletti’s, het oefen-springparcours en de galoppeer mogelijkheden. Daarnaast hechten we bij de trainingen veel waarde aan bijvoorbeeld sociaal contact tussen de paarden, veel bewegingsvrijheid, de juiste voeding, een kundige hoefsmid en een goede masseuse.

Dankzij onze jarenlange opleidingservaring zijn wij ook succesvol in het opzetten van revalidatietrajecten voor geblesseerde paarden, of voor paarden die na een blessure weer opgestart moeten worden. Door nauw samen te werken met verschillende professionals kunnen wij voor elk paard een trainingsschema op maat maken. De helende werking van de zee en de zilte lucht draagt ook bij aan dit traject.

We vinden het mooi om te zien dat ruiters nu plezier hebben of succesvol zijn in de paardensport met door ons opgeleide paarden! Benieuwd naar wat wij voor u en uw paard kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij informeren u graag!

Back To Top